DEMOCRACY RUN 2023

Democracy RUN 2023 a fost o explozie de energie și democrație în acțiune! Pe 28 octombrie, peste 360 de tineri din Consiliile de Elevi din municipiu s-au reunit într-o zi memorabilă de aventură și dezvoltare personală.

În cadrul acestei activități inedite, tinerii noștri au explorat lumea valorilor și au decis ce contează cel mai mult pentru ei. S-au lansat în activități pline de învățare și dezvoltare, stabilind planuri concrete pentru viitor. Și cel mai important, au făcut acest lucru ca o echipă unită!

Democrația nu înseamnă doar votare, ci și implicare, dialog și acțiune. Democracy RUN a fost un pas mare în această direcție, unde tinerii noștri au învățat să fie lideri și să își facă auzită vocea.

În cadrul activității au participat 20 de Consilii de Elevi dintre care 12 au fost vorbitoare de limba română

1. Instituția Publică Liceul Teoretic “M.Eminescu”
2. Liceul Teoretic Republican “ Ion Creangă”
3. Liceul Teoretic “B.P.Hadeu”
4. Colegiul Pedagogic “Ion Creangă”
5. Liceul Teoretic “V. Alecsandri”
6. Liceul Teoretic “G.Coșbuc”
7. Școala Profesională Nr.5
8. Colegiul de Industrie Ușoară
9. Colegiul de medicină
10.Colegiul Tehnic Feroviar
11. Colegiul de Muzică
12. Liceul Teoretic “L. Blaga”

În semn de susținere, la eveniment au fost prezenți și Eugen Sinchevici-Deputat în Parlamentul Republicii Moldova, Teodora Panuș- Președinta Consiliului Național al Tinerilor, Marin Marcel- Șef Direcția Politici de Tineret, Ministerul Educației și Cercetării și Reprezentați ai Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID).

Această activitate este organizată de Asociația Obștească „STUDEM” în parteneriat cu Organizația Silba - Initiative for Dialogue and Democracy în cadrul Proiectului „Autoguvernanță pentru tineri - Consilii de Elevi active", cu suportul Agenției Naționale pentru Tineret, în cadrul Programului anual de Granturi pentru Organizațiile de Tineret 2023 și a proiectului „ Inclusive activities at the STUDEM Youth Center” cu suportul financiar din partea Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) ca parte a Inițiativei de Reziliență a Moldovei (MRI).