Despre noi

Studem - Step Up for Democracy

Centrul de Tineret STUDEM este un proiect care are drept scop consolidarea democraţiei în rândul tinerilor din Bălţi, prin înfiinţarea şi coordonarea consiliilor de elevi.

Toată activitatea Centrului este realizată de Board-ul STUDEM, format din 13 tineri motivați ce doresc să le deschidă calea altor tineri pentru rezolvarea unor probleme de tineret, grupul ţintă fiind tinerii cu vârsta cuprinsă între 14-25 ani din raza mun. Bălţi, ce doresc să se implice în dezvoltarea sectorului de tineret.

Cele mai importante activități ale Centrului de Tineret STUDEM:

 1. Oferă spaţiu tinerilor ce doresc să-şi organizeze propriile activităţi de tineret, absolut gratuit

 2. Contribuie la dezvoltarea abilităţilor tinerilor de a gândi critic, a-şi structura coerent ideile şi de a -şi învinge frica de public

 3. Contribuie la formarea unor cetăţeni activi civic , prin intermediul Şcolii Tânărului Politic

 4. Oferă posibilitate tinerilor de a-şi implimenta propriile idei , cu ajutorul celor două proiecte de granturi:

 • Pentru Consiliile de Elevi a mun. Bălţi

 • Pentru sectorul de tineret a mun. Bălţi

 1. Este deschis şi receptiv în faţa tuturor propunerilor venite din partea tinerilor care ar contribui la îmbunătățirea calităţii vieţii acestora

Centrul prestează servicii de tineret:

 • Consiliile de Elevi – mentorat, Activitatea acestora se datorează proiectului STUDEM, care a fost lansat în 2016 când a fost înfiinţat grupul de proiect şi au fost iniţiate lucrări în planificare a proiectului, dar şi au fost create o serie de consilii de elevi. Între timp s-au petrecut câteva sesiuni de formare, pentru a ajuta tinerii să înţeleagă procesele democratice şi cum să-şi construiască propria influenţă. De moment se numără 10 consilii lucrative care sunt parte a proiectului.

 • Programul de Granturi pentru Consiliile de Elevi –Deja de 3 ani, putem să ne numim promotorii grupului din care facem parte (se vor finanţa 5 proiecte a câte 400 euro)

 • Programul de Granturi pentru Centrul de Tineret – va fi dechis pentru orice grup de tineri cu vârsta cuprinsă între 14-25 de ani, din Bălți, care vor să remedieze o problemă din comunitate (se vor finanţa 6 proiecte a câte 800 euro);

 • Şcoala Tânărului Politic - În cadrul acesteea, 25 de membri care participă la sesiuni de instruire în acest domeniu, după care dispun de oportunitatea de a realiza întruniri permanente cu oameni de succes, persoane de vază în domeniul politicii, managementului, antreprenoriatului, etc. Ca scop, Şcoala Tânărului Politic își propune să capteze tinerii dornici de a se instrui, implica activ civic și a-și crește competențele personale.

 • Clubul Media- își propune să crească nivelul de educație mediatică a tinerei generații, dar și să mediatizeze activitățile de tineret care au loc în mun. Bălți. Activitatea Clubului este realizată în parteneriat cu redacția regională de știri TV Nord.

Coordonatori

Membri proiectului din Danemarca

Signe Niebuhr

Comunicare și analiză

Mail: anja@studem.mdInstagram: https://www.instagram.com/anjadanka/Facebook: https://www.facebook.com/anjadanka.madsen/

Anja Danka

Mikkel Johannsen

Ion Ionas

Clubul de Dezbateri

Mail: michelle@studem.mdInstagram:https://www.instagram.com/michelleluohansen/Facebook: https://www.facebook.com/michelle.luohansen

Michelle Luo