Despre noi

Studem - Step Up for Democracy

STUDEM este un proiect care are drept scop consolidarea democraţiei în rândul tinerilor din Bălţi, prin înfiinţarea şi coordonarea consiliilor de elevi. Acest proiect, care este în comun acord cu organizaţia de tineret locală CREEDD şi Silba, tinde spre consolidarea democraţiei generale a Moldovei prin crearea obiceiurilor democratice pentru tineri.

Lucrând cu tinerii cu vârsta cuprinsă între 16 şi 35 ani, în cadrul proiectului s-a dezvoltat un forum pentru ca tinerii să-şi exprime opiniile, dar şi să afle despre practicile şi procesele democratice. Această strategie este un proces de învăţare, care informează tinerii despre principiile democratice bazate pe comunicare, responsabilitate şi cooperare. Ei află nu doar despre compoziţia structurală a entităţilor şi a instituţiilor, care iau decizii, dar tot odată aceştia sunt instruţi în bugetare, lidership, antreprenoriat social şi inclusivitate. Proiectul ,în totalitate, este bazat pe voluntarism, egalitate şi transparenţă, pentru a crea o percepţie democratică stabilă şi puternică între tineri.

Proiectul a fost lansat în anul 2016, când a fost înfiinţat grupul de proiect şi au fost iniţiate lucrări în planificare a proiectului, dar şi au fost create o serie de consilii de tineret. Între timp s-au petrecut câteva sesiuni de formare, pentru a ajuta tinerii să înţeleagă procesele democratice şi cum să-şi construiască propria influienţă. Un obiectiv pentru o perioadă îndelungată este de asemenea de a ajuta la crearea unei relaţii între consiliile de tineret, care au participat la o serie de evenimente ce au început în noiembrie 2018.

Organizarea zilnică a proiectului este realizată de un grup de coordonatori din Bălţi ai organizaţiei CREEDD şi coordonatori denezi din Silba. Aceşti coordonatori, la rândul său, sunt grupaţi, fiind responsabili de un anumit domeniu, astfel încât fiecare aspect al proiectului este monitorizat de câte un membru al echipei. Acest fapt se ralizează pentru a ne asigura că proiectul rămâne o muncă comună, dar şi că proiectul în sine întruneşte unele abilităţi, unde tinerii participanţi moldoveni şi danezi învaţă unii de la alţii.

Coordonatori

Membri proiectului din Danemarca

Signe Niebuhr

Comunicare și analiză

Mail: anja@studem.mdInstagram: https://www.instagram.com/anjadanka/Facebook: https://www.facebook.com/anjadanka.madsen/

Anja Danka

Mikkel Johannsen

Ion Ionas

Clubul de dezbateri

Mail: michelle@studem.mdInstagram: https://www.instagram.com/michelleluohansen/Facebook: https://www.facebook.com/michelle.luohansen

Michelle Luo